Çerez Politikası Örneği doldur

Nasıl işliyor?

1. Bu örneği seçin

Başlamak için, "Örneği doldur" butonunu tıklayın

1 / Bu örneği seçin

2. Belgeyi doldurun

Birkaç soruya cevap verin ve belgeniz otomatik olarak düzenlensin.

2 / Belgeyi doldurun

3. Kaydet - Yazdır

Belgeniz hazır! Word ve PDF formatlarında size gönderilecek. İstediğiniz gibi değiştirebileceksiniz.

3 / Kaydet - Yazdır

Çerez Politikası

Son güncelleme Son güncelleme 25.03.2024
Formatlar FormatlarWord ve PDF
Sayfa sayısı Sayfa sayısı2 ila 3 sayfa
Örneği doldur

Son güncellemeSon güncelleme: 25.03.2024

FormatlarMevcut formatlar: Word ve PDF

Sayfa sayısıBoyut: 2 ila 3 sayfa

Örneği doldur

Çerez politikası nedir?

Çerez Politikası bir internet sitesinin çerezlerin kullanımıyla ilgili politikalarını aktardığı bir belgedir. Çerezler bir internet sitesi ziyaret edildiğinde internet sitesi tarafından tarayıcınız aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler genellikle internet sitesinin kullanıcı tercihlerini hatırlaması ve ziyaretçi her siteyi kullandığında bazı bilgilerin tekrar tekrar sorulmaması için kullanılır.

Çerezler genellikle kişisel veya diğer türden kullanıcı bilgilerini depolar. Bu bilgiler isim, soyisim, adres, email adresi gibi bilgiler olabilir. Saklanan bilgiler sayesinde internet siteleri daha kişiselleştirilmiş deneyimler sunabilirler. İnternet siteleri tarafından kullanılabilecek belli başlı çerez türleri şunlardır: teknik çerezler, otantikasyon çerezleri, flash çerezleri, analitik çerezler vb.


Çerez Politikasının, Web Sitesi Gizlilik Politikasından farkı nedir?

Çerez Politikası bir internet sitesinin çerezlerin kullanımıyla ilgili politikalarını aktardığı bir belgedir. Öte yandan Web Sitesi Gizlilik Politikası, internet sitelerinde veya uygulamalarında bulunan, kullanıcılara hangi kişisel bilgilerinin toplanacağı ve toplanan kişisel verilerin ne şekilde işleneceğini belirten metindir. Bu bağlamda kullanıcının web sitesine erişim için kullandığı araçlar önem teşkil etmez (örneğin bilgisayar, tablet veya akıllı telefon).

Kişisel verileri, kimliği belirli veya belirlenebilir bir bireye (insana) ilişkin tüm bilgileri ifade eder. Bu anlamda kullanıcının kişisel verileri ismi, soy ismi, adresi, cinsiyeti, doğum tarihi veya telefon numarası gibi çok çeşitli veriler olabilir.


Çerez Politikasının, İnternet Sitesi Kullanım Koşulları ve Üyelik Sözleşmesinden farkı nedir?

İnternet Sitesi Kullanım Koşulları ve Üyelik Sözleşmesi ile, internet sitesinin sahibi tarafından kullanım koşulları tek taraflı olarak belirlenmektedir. Öte yandan internet siteleri genellikle yalnızca veri toplamak ve işlemekle yetinmez. Kullanıcıların kişisel verilerine ihtiyaç duyan, bunları toplayan ve depolayan internet siteleri bu veriler ışığında kullanıcılara kişiselleştirilmiş performans ve özellikler sunmayı da amaçlar. Bu işlem çoğunlukla Çerezler ("Cookies") aracılığıyla gerçekleştirilir. Örneğin bir internet sitesine alışveriş için girip bir ayakkabıya tıkladığınızda, bu ayakkabıyı almasanız dahi daha sonra başka internet sitelerine girdiğinizde bu ayakkabının reklamını görmeniz Çerezler aracılığıyla gerçekleşmektedir.

Çerezler bir internet sitesi ziyaret edildiğinde internet sitesi tarafından tarayıcınız aracılığıyla cihazınıza veya ağ sunucusuna depolanan küçük metin dosyalarıdır. Çerezler genellikle internet sitesinin kullanıcı tercihlerini hatırlaması ve ziyaretçi her siteyi kullandığında bazı bilgilerin tekrar tekrar sorulmaması için kullanılır.


Çerez politikasında hangi hususlar düzenlenmelidir?

Bu çerez politikasında şu hususlar düzenlenmelidir:

Çerezlerin ne olduğu: Teknik çerezler, otantikasyon çerezleri, flash çerezleri, analitik çerezler gibi hangi çerezlerin kullanıldığı belirtilmelidir.

Çerezlerin hangi amaçlarla kullanıldığı: Çerezlerin hangi amaçla (alışveriş deneyiminin iyileştirilmesi, ürün önerimi gibi) kullanıldığı açıklanmalıdır.

Ziyaretçilerin çerezleri nasıl kontrol edebileceği: Ziyaretçinin çerezleri nasıl kontrol edebileceği, nasıl silebileceği belirtilmelidir.


Çerez politikası hazırlandıktan sonra ne yapılmalıdır?

Bu çerez politikası internet sitesinin sahibi tarafından belgede belirtilen internet sitesinde yayınlanacaktır. İnternet sitesi, kullanım şart ve koşulları belgesinde Çerez Politika'sına gönderme yapıp dolaylı yoldan onay alabileceği gibi Çerez Politikası'nı doğrudan onaya da sunabilmektedir.

Siteye gelen ziyaretçilerin şirketin Çerez Politikası'ndan haberdar olabilmeleri için politikanın ziyaretçiler tarafından kolayca ulaşılabilecek şekilde sitede bulunması gerekmektedir.


Çerez politikasının yasal dayanağı nedir?

İnternet sitelerine dünyanın her yerinden ziyaretçiler girebileceği için Avrupa Birliğince uygulanan Genel Veri Koruma Regülasyonu (GDPR) ve Türk Hukuku bakımından da 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kişisel veriye ilişkin düzenlemeler içermektedir.


Örnek nasıl değiştirilir?

Bir form dolduruyorsunuz. Siz formdaki soruları yanıtladıkça, belge gözlerinizin önünde düzenleniyor.

Her şey tamamlandığında, belge size Word ve PDF formatlarında gönderilir. Belgeyi değiştirebilir ve yeniden kullanabilirsiniz.

Örneği doldur